در اپیزود چهاردهم رادیو افرا به شرق ایران و شهر قائن میرویم . جایی که جمعی ازجوانان و همنسلان دهه شصتی، کسانی که در سالهای دهه پر ماجرای ۶۰ هجری خورشیدی در جنوب خراسان و شهرستان قاینات به دنیا آمده و محرومیتهای اجتماعی و محیطی زادگاهشان را نسبت به سایر جوامع احساس کردند . آنها در همین شهر درس خواندند و در دهه ۸۰ وارد دانشگاه شدند. دانشگاهی شدن آنها که البته آن زمان هنوز به علت کثرت دهه شصتیها کار سختی بود، مسئولیت آنها را نسبت به مسائل جامعه بیشتر میکرد و البته دیگران هم از آنها انتظار بیشتری داشتند. این جوانان پرشور و علاقمند به فعالیتهای عامالمنفعه اجتماعی از دوره دبیرستان با هم بودن و با هم کار کردن را تجربه کرده بودند و بعد از قبولی در دانشگاه تجربه فعالیت در سازمان مردمنهاد خودشان را هم داشتند.
این جوانان در سالهای دهه هشتاد دوست داشتند نقشی در از بین بردن محرومیت در منطقهشان داشته باشند آنها آن زمان هدف مشخصی برای فعالیت های عامالمنفعه خود نمیدیدند و گاهی طرحی برای شکوفا شدن استعدادهای ورزشی ارائه میکردند و توانستند دو جشنواره ورزشی برای دانشجویان برگزار کنند، در دانشگاههایشان در تهران و مشهد و زاهدان همشهریانشان را از دانشگاههای مختلف پیدا میکردند و جلسه میگذاشتند یا به کوه میرفتند، با بزرگان همشهریشان در شهرهای بزرگ دیدار میکردند و سعی میکردند از توان و ارتباط آنها استفاده کنند، به سراغ مسئولان شهر و استان میرفتند و از آنها گله میکردند یا به آنها پیشنهاد میدادند که چه بکنید و چه نکنید!…
به تدریج تعدادی از این جوانان دهه شصتی قائن با هم بیشتر انس گرفتند و قرار گذاشتند برای توسعه فعالیتهایشان و برای اینکه پاتوقی مردمنهاد داشته باشند سازمان مردمنهادی را تاسیس کنند تا اینکه در سال ۱۳۸۹ بنیاد توسعه فرهنگی سپهر را تاسیس کردند. ناصر نوربخش مدیرعامل بنیاد سپهر راوی این شماره رادیو افراست تا برایمان از سپهر بگوید.