انجمن همیاران سلامت پرور البرز (اهسا) در سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را در قالب یک موسسه مردمنهاد آغاز کرد. اهسا در ابتدا با اهداف آگاهیبخشی، پیشگیری و ارائه خدمات مشاورهای و مددکاری اجتماعی به اقشار آسیبپذیر فعالیت خود را آغاز کرد. این موسسه به منظور پیشگیری از اختلالهای اجتماعی، فرهنگی و اجتماعی، حمایت از کودکان یتیم حاصل از پیوند والدین مبتلا به ایدز، و همچنین زنان آسیبدیده از این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است. چشمانداز اهسا این است که به عنوان قطب آموزشی-درمانی منطقه البرز شناخته شود.
انجمن اهسا با استفاده از خدمات آموزش و خودارزیابی موسسه افرا و همچنین حضور در فرایند ارزیابی افرا با تمرکز بر زیرساختها و سازوکارهای اجرایی و مدیریتی خود موفق شد تا گواهی اعتماد ششماهه افرا را کسب کند.
استاندارد افرا، حداقلهای عملکرد بهینه موسسههای نیکوکاری را تضمین میکند
استاندارد افرا شاخصهایی را معرفی میکند که موسسههای نیکوکاری، خیریه و سازمانهای مردم نهاد، با کمک آن بتوانند نقاط قوت و نقاط قابل بهبود خود را شناسایی و زیرساختهای خود را تقویت کنند. ارزیابی افرا بر اساس این استاندارد، در هفت حوزه «حاکمیت سازمانی»، «برنامهریزی، اجرا و ارزیابی»، «سرمایه انسانی»، «ارتباطات»، «مالی»، «فناوری» و «بهبود مستمر» صورت میگیرد و سازوکارهای لازم را جهت عملکرد بهینه موسسههای نیکوکاری، مورد سنجش قرار میدهد.
ارزیابی افرا
سرویس ارزیابی افرا فرایندی است که در آن افرا موسسههای نیکوکاری و سازمانهای مردم نهاد را بر مبنای استاندارد افرا ارزیابی میکند. مدیر موسسه نیکوکاری برای شرکت در فرآیند ارزیابی، از طریق پرتال موسسههای نیکوکاری مستندات موردنیاز را بارگذاری میکند. ارزیابان افرا مدارک و مستندات موسسه را بررسی و ارزیابی میکنند و میزان تطابق آن ها با استاندارد افرا را میسنجند. در انتهای فرآیند ارزیابی، گزارش تحلیلی در اختیار مدیران ارشد موسسه قرار میگیرد. موسسههای واجد شرایط استاندارد افرا، گواهی اعتماد افرا را در دو بازه ششماهه یا یکساله دریافت میکنند.