موسسه خیریه همیاران توسعه دانش (بنیاد دانش) که کار خود را از سال ۱۳۹۳ با اخذ مجوز فعالیت از وزارت کشور آغاز نموده است و در محورهای حمایت تحصیلی/ مشاوره و استعدادیابی/ حرفه آموزی و اشتغال/معیشت و مددکاری/ بهداشت و درمان فعالیت میکند، در اسفندماه ۱۴۰۱ نیز موفق به اخذ گواهی یکساله اعتماد افرا شده بود که پس از آن با تمرکز بر زیرساختهای خود و سازوکارهای اجرایی و مدیریتی موجود و همچنین حضور در کارگاههای آموزشی استاندارد افرا و انجام خودارزیابیهای این مجموعه در هر هفت بعد استاندارد افرا، با حضور در ارزیابی دیجیتال افرا موفق شد گواهی اعتماد یکساله دریافت کند.
استاندارد افرا، حداقلهای عملکرد بهینه موسسههای نیکوکاری را تضمین میکند
استاندارد افرا شاخصهایی را معرفی میکند که موسسههای نیکوکاری، خیریه و سازمانهای مردم نهاد، با کمک آن بتوانند نقاط قوت و نقاط قابل بهبود خود را شناسایی و زیرساختهای خود را تقویت کنند. ارزیابی دیجیتال افرا بر اساس این استاندارد، در هفت حوزه «حاکمیت سازمانی»، «برنامهریزی، اجرا و ارزیابی»، «سرمایه انسانی»، «ارتباطات»، «مالی»، «فناوری» و «بهبود مستمر» صورت میگیرد و سازوکارهای لازم را جهت عملکرد بهینه موسسههای نیکوکاری، مورد سنجش قرار میدهد.
ارزیابی دیجیتال افرا
سرویس ارزیابی دیجیتال افرا فرایندی است که در آن افرا موسسههای نیکوکاری و سازمانهای مردم نهاد را بر مبنای استاندارد افرا ارزیابی میکند. مدیر موسسه نیکوکاری برای شرکت در فرآیند ارزیابی، از طریق پرتال موسسههای نیکوکاری مستندات موردنیاز را بارگذاری میکند. ارزیابان افرا مدارک و مستندات موسسه را بررسی و ارزیابی میکنند و میزان تطابق آن ها با استاندارد افرا را میسنجند. در انتهای فرآیند ارزیابی، گزارش تحلیلی در اختیار مدیران ارشد موسسه قرار میگیرد. موسسههای واجد شرایط استاندارد افرا، گواهینامه افرا را در دو بازه ششماهه یا یکساله دریافت میکنند.