ضرورت شفافیت با خیرین

شکست بخشی از داستان موفقیت است، و لازم نیست به آن به عنوان موضوعی که باید از آن اجتناب شود، نگاه کرد. عادت کنید که در مورد شکست، به عنوان یک فرصت فکر کنید. رهبران باهوش سازما‌‌ن‌­های غیرانتفاعی با سرمایه‌­گذاران برای پیش­برد تلاش‌­ها و برنامه‌­های تازه خود مشارکت می‌­کنند. سازمان­‌های غیرانتفاعی باید چیزهای جدیدی را امتحان کنند و در برنامه‌­ریزی، تحقیق و توسعه سرمایه­‌گذاری کنند. همه این­ها به نحوه بازاریابی و معرفی پیشرفت برنامه‌­ها و شفافیت شما در هنگام انجام آنها بستگی دارد.

ضرورت شفافیت با خیرین

مصلحت‌­اندیشی و پرهیز از خطر، استراتژی مورد نیاز رهبران سازمان‌­های غیرانتفاعی در عصر اطلاعات نیست. در حقیقت، کاملا این موضوع برعکس است. بنابراین رهبران سازمان­‌های غیرانتفاعی – از جمله اعضای هیات مدیره آنها – باید «شکست، پیروزی است» را دنبال کنند یعنی شکست را پیروزی تلقی کنند. به عبارت دیگر، رهبری مبتنی بر ترس کارآمد نیست و اکنون خیرین بسیار دانا هستند و از گروه‌هایی حمایت می­‌کنند که نوآوری و پیشرفت را سرلوحه کار خود قرار می‌­دهند.

به گزارش وب‌­سایت «نان‌­پرافیت پرو» (nonprofitpro)، در اواخر قرن 20، جهان از عصر صنعتی به عصر اطلاعات سوق یافته است. این دوره که عصر دیجیتال یا کامپیوتر نیز نامیده می‌­شود دارای ویژگی­‌های خاصی است. محصول جانبی عصر صنعتی، صنعتی شدن اقتصاد بوده است، و فناوری و اطلاعات عوامل اصلی آن بوده‌­اند. بنابراین، رهبران سازمان­‌های غیرانتفاعی باید به این موضوع واقف باشند که عصر دیجیتال به مهارت­‌ها و آگاهی­‌های جدیدی نیاز دارد.

همانطور که می‌­دانیم افراد از شنیدن اخلال، تغییر مداوم و شفافیت خسته می­‌شوند، این ایده­‌ها راه به جایی نمی­‌برند. اگر غیر از این باشد، روند اخلال، تغییر و شفافیت با سرعت بیشتری انجام می‌­شود. و دانستن این نکته ضروری است که خیرین شما در این دنیا زندگی می­‌کنند، بنابراین شما را به آن سمت سوق می­‌دهند. رهبرانی که خود و سازمان خود را با این موضوع سازگار سازند و درک کنند که چگونه می­‌توانند به خوبی از پس آنها برآیند، موفق خواهند شد. رهبرانی که قادر نباشند در دنیایی با تغییرات مستمر، اخلال گسترده و شفافیت فعالیت کنند، کنار گذاشته می­‌شوند.

چرا شکست چیز خوبی است؟

مکس لوچین، بنیانگذار «پی­‌پال» (PayPal)، درباره شکست می­‌گوید: «نخستین شرکتی که راه­‌اندازی کردم به شدت زمین خورد. دومی با شدت کمتری شکست خورد، اما به هر حال شکست خورد. سومین شرکت من نیز شکست خورد، اما به نوعی شکستی خوب محسوب می­‌شد. زیرا که سریع از جا برخاستم. چهارمین شرکت تقریبا شکست نخورد، ولی هنوز واقعا حس خوبی القا نمی‌­کرد، اما بسیار خوب بود. پی­‌پال، پنجمین شرکت من بود.»

زمان‌­هایی بوده است که رهبران سازمان‌­های غیرانتفاعی از صحبت در مورد شکست می­‌هراسیدند، زیرا نگران بودند که کمک‌­های مالی خود را از دست بدهند. به هر حال، در عصر دیجیتال، موسسات غیرانتفاعی که استراتژی «پرهیز از خطر» را پیش گرفته‌­اند، عواقب ناخواسته‌­ای را تجربه می­‌کنند. به عنوان مثال، عدم تاثیرگذاری موجب شده است که میزان کمک­‌های مالی و وفاداری خیرین به آنها کاهش یابد. نیکوکاران و دیگر افراد از گروه‌­هایی حمایت می­‌کنند که به دنبال نوآوری و در صورت شکست، یادگیری از آن شکست و تلاش مجدد هستند. آنها خواهان خلاقیت در همه امور از جمع‌­آوری کمک­‌های مالی تا توسعه برنامه­‌های خود هستند. درک این موضوع بسیار مهم است، سازمان­‌هایی که شکست را تجربه نمی‌­کنند، خلاقیت و نوآوری به خرج نمی‌­دهند! علاوه بر این، دلایل مختلفی برای شفافیت با خیرین وجود دارد، از جمله به کار بستن چیزهای جدید و بحث در مورد شکست­‌ها (و یادگیری­‌ها).

شفافیت باعث ایجاد جو اعتماد می‌­شود. زمانی که نوآوری­‌ها و آموخته­‌های خود – که معمولا ناشی از شکست هستند – را به اشتراک می­‌گذارید، اعتماد خود را افزایش می‌­دهید. به عبارت دیگر، وقتی مردم می‌­فهمند کاری طبق برنامه پیش نرفته است، اما از این موضوع درس گرفته و تجربه کسب شده است، باعث ایجاد اطمینان در رهبری آن سازمان می‌­شود. صحبت در مورد شکست­‌ها با خیرین، و سپس یادگیری از آن شکست­‌ها، شما را رهبری فکور نشان می‌­دهد و این موضوع باعث ایجاد اطمینان به ایده‌­های شما می‌­شود.

شفافیت بیشتر، افزایش وفاداری خیرین را به دنبال دارد. وقتی شما شفافیت را به نمایش می­‌گذارید، به خصوص در مورد شکست­‌ها، به حامیان خود نشان می‌­دهید که اخلاق­‌مدار هستید. به خاطر داشته باشید که خیرین همان مردم هستند. در نتیجه، آنها درک می­‌کنند که وقتی موضوع جدیدی را امتحان می‌­کنید، همیشه نتیجه آن “پیروزی” نیست. بعضی اوقات درس‌هایی هستند که باید آموخت. اما وقتی در همه امور شفاف باشید، خیرین، بیشتر وفادار می‌­شوند.

شفاف بودن، باعث ایجاد رابطه اعتماد می‌­شود. هر جمع‌­آوری­‌کننده کمک­‌های مالی به خوبی می‌­داند که این رابطه نیاز به پرورش و رشد دارد. وقتی شکستی در یک برنامه آزمایشی اتفاق می‌­افتد و شما آن را به اطلاع خیرین خود می­‌رسانید، باعث می­‌شوید که اعتماد آنها به شما افزایش یابد. خیلی راحت است که دلایلی برای مخفی کردن یک شکست بیابید. اما در روند یادگیری شفافیت، خیرین به موفقیت‌­ها و شکست‌­های شما اعتماد می‌­کنند.

نکاتی سریع برای شفافیت بیشتر با خیرین و حامیان

می­‌توانید با انجام کارهای مختلفی نشان دهید که سازمان غیرانتفاعی شما در هر کاری شفاف است و بنابراین خیرین می­‌توانند آن را مورد حمایت قرار دهند. با رهبری کردن به صورت شفاف، در مواقعی که اوضاع طبق برنامه پیش نرود، خیرین را  در کنار خود خواهید داشت. برای این موضوع می­‌توانید پیشنهادهای زیر را به کار بندید:

  • حساب­‌های مالی سازمان غیرانتفاعی خود را منتشر کنید: حتی اگر سازمان شما کوچک است، حساب­‌های مالی بررسی شده خود را در وب سایت سازمان قرار دهید.
  • برای شناخته شدن به عنوان یک سازمان شفاف تلاش کنید: در صوتی که به عنوان یک سازمان شفاف شناخته شوید، می‌­توانید کمک‌­های مالی خود را تا 53 درصد افزایش دهید.
  • نتایج و تاثیرات برنامه‌­های خود را منتشر کنید: خیرین می­‌خواهند که میزان موفقیت کارهایی که سازمان شما انجام می‌­دهد را بدانند. در این باره صریح و شفاف باشید.
  • مطمئن شوید سیاست­‌های افشاگری و تضاد منافع داشته باشید: وقتی این چنین سیاست­‌هایی داشته باشید، به خیرین نشان می‌­دهید که از بهترین روش‌­ها بهره می‌­برید.
  • به‌کارگیری و تجربه برنامه­‌های آزمایشی یا اقدامات ابتکاری: در پایان، رهبران غیرانتفاعی باید سازمان­‌های خود را توسعه دهند. تفکر خارج از چارچوب با چشم­‌انداز و شفافیت نشان می­‌دهد که شما می‌­خواهید یک رهبر غیرانتفاعی بهتری باشید و نتایج کارهای سازمان خود و تاثیرات آنها را گسترش دهید.

به یاد داشته باشید، شکست بخشی از داستان موفقیت است، و لازم نیست به آن به عنوان موضوعی که باید از آن اجتناب شود، نگاه کرد. عادت کنید که در مورد شکست، به عنوان یک فرصت فکر کنید. رهبران باهوش سازما‌‌ن‌­های غیرانتفاعی با سرمایه‌­گذاران برای پیش­برد تلاش‌­ها و برنامه‌­های تازه خود مشارکت می‌­کنند. سازمان‌های غیرانتفاعی باید چیزهای جدیدی را امتحان کنند و در برنامه‌­ریزی، تحقیق و توسعه سرمایه­‌گذاری کنند. همه این­ها به نحوه بازاریابی و معرفی پیشرفت برنامه‌­ها و شفافیت شما در هنگام انجام آنها بستگی دارد.

بر اساس استاندارد افرا، موسسه‌ نیکوکاری یا سازمان مردم‌نهاد خود را به‌صورت رایگان مورد سنجش قرار دهید و یک گزارش مدیریتی دریافت کنید.