آیا افراد هنگام مراجعه به وب سایت سازمان مردم نهاد و خیریه شما آنچه را که میخواهند دریافت میکنند؟ اکثر خیرین قبل از اهدای کمکهای خود، به وبسایت شما سر میزنند. آنها چه بخواهند کمکهای خود را به صورت آنلاین، چه به صورت پستی و چه به روشهای دیگر اهدا کنند، وبسایت خیریه شما را بررسی میکنند. آیا در وبسایت خود امکان دسترسی آسان به آنچه که خیرین به دنبال آنها هستند را فراهم کردهاید؟ وبسایت «سوسایتی فور نانپرافیتس» (Society for Nonprofits) در گزارشی به این موضوع پرداخته و از سازمانهای غیرانتفاعی خواسته است تا اطمینان حاصل کنند همه مواردی که در ادامه به آنها اشاره میشود را در وبسایت خود لحاظ کرده باشند:
1- امکان بازدید آسان از وبسایت خیریه
هنگامی که بازدیدکنندهای به سایت شما مراجعه میکند، نباید مجبور شود خیلی فکر کند یا بیش از حد به دنبال آنچه که میخواهد بگردد. همه چیز را شفاف، ساده و آسان برای خواندن و فهمیدن در سایت خود قرار دهید. برای اینکه نظر بازدیدکننده را به سرعت جلب کنید از عناوین جذاب و تصاویر زنده استفاده کنید. در صورتی که سایت شما گیجکننده باشد، به احتمال قوی فردی که ممکن است به شما کمک کند را از دست خواهید داد.
2- تصاویر بیشتر، مطالب کمتر
تصاویر فوقالعاده، داستان شما را به صورت بصری بیان میکنند. استفاده بیشتر از تصاویر، وبسایت را برای بازدیدکننده جذابتر میکند، چون تصاویر چشمنوازتر از کلمات هستند. خیرین نگاه گذرا به سایت میکنند. کلمات زیاد، عبارات طولانی و پیچیده، و متن شلوغ آنها را فراری میدهد. پرحرفی میتواند وبسایت شما را به فنا دهد. بگذارید تصاویر فوقالعاده سخن بگویند.
3- لینک به پروفایلهای سازمان
امروزه خیرین قبل از اهدا، میخواهند که از هزینههای سربار یک سازمان مطلع شوند. آنها در خصوص هزینههای اداری و اجرایی نیز حساس هستند. اما مگر یک سازمان غیرانتفاعی بدون هزینههای اداری و اجرایی میتواند به فعالیت خود ادامه دهد؟ باید به خیرین در مورد اهمیت سرمایهگذاری در زیرساختها آموزش داده شود – زیرا که باعث میشود سازمان بتواند به فعالیت خود ادامه دهد، کارکنان نیاز به حقوق دارند و کامپیوترها نیز هزینه دارند – چنین آموزشهایی باعث میشود تا سازمانهای غیرانتفاعی بتوانند برنامههای خود را اجرا کنند. نباید برای هزینههای اداری و اجرایی عذرخواهی کرد. بالعکس باید واژهها را بازتعریف کرد و بجای «هزینههای سربار» از «سرمایهگذاری در زیرساخت» استفاده کرد. همین که این موضوع را برای خیرین توضیح دهید، آنها آن را درک خواهند کرد. اما با این وجود، خیرین هنوز هم میخواهند بدانند که چه مقدار از پولی که اهدا میکنند صرف برنامهها میشود و چه مقدار از آن برای زیرساختها مصرف میشود. سازمانها باید این اطلاعات را در دسترس مستقیم بازدیدکنندگان قرار دهند، زیرا این اقدام باعث ایجاد اعتماد میشود.
4- قابل اعتماد بودن
از آنجا که این روزها برخی خیرین نسبت به موسسات و سازمانها بیاعتمادتر شدهاند، با بهاشتراکگذاری اطلاعات زیر با آنها باعث جلب اعتمادشان میشوید:
- ارائه آمار و ارقام در مورد تاثیرگذاری سازمان خود (مثلا به چند نفر خدماترسانی کردهاید و هزینه انجام آن برای سازمان شما چقدر بوده است؟)
- سابقه سازمان شما – برشمردن موفقیتها
- تاییدیه دیگران در خصوص فعالیتهای سازمان شما
- نام اعضای هیات مدیره (چه کسانی در راس این سازمان هستند و مسئولیت پاسخگویی به عهده چه کسی است؟)
- رضایتنامهها
5- فراخوانی واضح برای اقدام به همکاری
خیرینی که برای بازدید به سایت شما رجوع کردهاند عجله دارند پس بهتر است به وضوح نیازهای خود را به آنها بگویید. در همه صفحات سایت خود فراخوانها و اقداماتی که نیاز به انجام آنها دارید را بیان کنید.
6- تسهیل فرآیند کمک
کمک کردن را در وبسایت خود برای خیرین مشکل نکنید. آنها نباید برای کمک کردن به زحمت بیافتند و روی وبسایت شما جستجو کنند. لینک «هماکنون کمک کنید» را در جایی قرار دهید که به سادگی بتوانند آن را پیدا کنند. نشان دهید که کمک کردن کار بسیار آسانی است؛ در غیر اینصورت ممکن است که آنها را از دست دهید.
7- تهیه یک فرم ساده برای کمک
تحقیقات نشان میدهد که تعداد بسیار زیادی از افراد، وبسایتهای کمک را ترک میکنند. بر اساس مطالعات انجام شده، حدود 96درصد از افرادی که از این وبسایتها بازدید میکنند هرگز فرم کمک را تکمیل نمیکنند. لازم است به این موضوع فکر کنید که تاکنون در صفحه یک فروشگاه آنلاین چند مرتبه سبد خرید خود را بارگذاری کردهاید، اما هرگز مراحل پرداخت را تکمیل نکردهاید. چه عواملی باعث شده است شما تغییر عقیده بدهید؟ چه عواملی ممکن است ذهن بازدیدکنندگان وبسایت شما را تغییر دهد؟در نظر بگیرید که اگر خیرین در فرآیند کمک سرخورده و ناامید شوند، سازمانها ممکن است از کمکهای آنها محروم بمانند.
8- ایجاد صفحهای با عنوان «اهدا در محل کار»
خیرین تغییر کردهاند. آنها بسیار بیشتر در مورد تاثیرگذاری کمکهای خود متمرکز شدهاند. آنها میخواهند بدانند که پولشان دقیقا به کجا میرود و صرف چه اموری میشود. با استفاده از نمودارهایی که نشان دهد بودجه سازمان شما از کجا تامین و صرف چه اموری میشود، شفافسازی کنید. شفافسازی به معنای آن است که جزئیات مقدار پول جمعآوری شده و کارهایی که با آن انجام شده است را به اشتراک گذارید. این شفافیت همان موضوعی است که خیرین میخواهند از آن اطلاع داشته باشند.
9- تعامل
خیرین میخواهند با شما گفتگو کنند. به آنها این فرصت را دهید که نظر دهند، بحث کنند، درباره شما بیشتر بدانند و درباره خودشان به شما بگویند. از آنها بخواهید در نظرسنجیها مختصر و کوتاه شرکت کنند، نظرات خود را ارسال کنند، برای سازمان شما داوطلب شوند یا فعالیت کنند. همیشه بیش از پول از آنها طلب کنید. با خیرین بالقوه احتمالی مانند خیرین واقعی رفتار کنید، نه اینکه آنها را به چشم صندوق پول ببینید.
10- ارائه آدرس و شماره تلفن
شماره تلفن و آدرس خود را در وبسایت قرار دهید تا خیرین بتوانند به راحتی به شما دسترسی داشته باشند. آنها را با روی گشاده مورد استقبال قرار دهید. مطمئن باشید که نتیجه خوبی خواهید گرفت.