بیش از یک سال است که نخستین قرنطینههای کرونایی در کشورهای مختلف شروع شده است. به دنبال آن محدودیتهای فاصلهگذاری اجتماعی وارد زندگی افراد شد و متخصصان امور خیریه کار کردن از خانه را شروع کردند. حالا پس از یک سال طولانی و دشوار، همچنان در موقعیت مشابهی قرار داریم.
به گزارش چریتی دیجیتال، اما بارقه امید در افق میدرخشد. برنامه واکسیناسیون با قدرت در حال انجام است و تعداد مرگ و میر و موارد ابتلا در برخی از کشورها در حال کاهش و لغو محدودیتهای فاصلهگذاری اجتماعی نزدیک است.
در حالیکه به آینده نگاه میکنیم، بسیار مهم است که موسسات خیریه از موفقیتهای به دست آمده در سال گذشته درس گرفته باشند. از زمان شیوع «کووید-19»، بخش خیریه یک دوره گذار دیجیتال را تجربه کرده است. این بخش ثابت کرد که به صورت قوی و پویا، قادر به برآورده ساختن نیازهای دیجیتال و استفاده از آن برای مقابله با چالشهایی است که در لحظه پدیدار میشوند.
بسیاری از تغییراتی که در سال 2020 شاهد آنها بودیم در آینده نیز ادامه خواهند یافت. روند فناوری پساکووید به احتمال قوی ترکیبی از گذشته و حال خواهد بود. بسیاری از موسسات خیریه احتمالا رویکردی ترکیبی در ارائه خدمات، جمعآوری کمکهای مالی و برگزاری رویدادها را در پیش خواهند گرفت.
تغییر در ارائه خدمات آنلاین
براساس یک نظرسنجی از هر 10 موسسه خیریه 9 موسسه اظهار کردند که پاندمی بر توانایی دستیابی به اهدافشان تاثیر منفی گذاشته است. ارائه خدمات از این نظر از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا که برای کاربران حوزه دیجیتال بسیار ضروری است. متخصصان امور خیریه خیلی سریع با شرایط سازگار شدند. بسیاری از آنها متوجه شدند که در غیاب تماسهای چهره به چهره، ابزارهای دیجیتال میتوانند خدمات موثری ارائه کنند.
برخی موسسات خیریه از ویدئوکنفرانس برای ایجاد گروههای حمایتی و ارائه کلاسهای آنلاین استفاده کردند. برخی دیگر برای بالا بردن آگاهی و ارائه اطلاعات اساسی تمرکز خود را روی وبسایتها و رسانههای اجتماعی معطوف کردند. تعدادی هم استفاده از حقیقت مجازی و هوش مصنوعی را برای ارائه خدماتی که معمولا به صورت حضوری انجام میشد، به کار گرفتند. بعضی از موسسات خیریه نیز تورها و نمایشهای مجازی ارائه کردند و دیگران از رباتهای خودکار برای کمک به تعیین مسیر و پشتیبانی استفاده کردند.
موسسات خیریه رویکردهای متفاوتی اتخاذ کردند، ارائه خدمات را به مناسبترین مسیرها هدایت کردند. سیاری از موسسات خیریه متوجه مزایای چشمگیر آن شدند. بدین ترتیب آنها توانستهاند مرزهای جغرافیایی را در هم شکنند و مخاطبان جدیدی پیدا کنند. از آنجایی که بعضی از خدمات مجازی نیاز به نگهداری و هزینه ندارد، موسسات خیریه توانستند در وقت و هزینههای خود صرفهجویی کنند.
همچنین این احتمال وجود دارد که موسسات خیریه در آینده رویکرد ارائه خدمات ترکیبی را در پیش گیرند. آنها میتوانند در خصوص اینکه کدام خدمات نیازمند ارائه حضوری است و کدام یک از آنها میتواند به صورت مجازی ارائه شود، تصمیمگیری کنند. آنها میتوانند منابع مالی و زمان را میان دو نوع از ارائه خدمات- حضوری و دیجیتال- بازتوزیع کنند. این موضوع به آنها کمک میکند تا راهحلهای بهتری برای مسائل روز پیدا کنند.
دیجیتال کردن جمعآوری کمکهای مالی
جمعآوری کمکهای مالی به صورت دیجیتال در سال 2020 از روشهای حضوری سبقت گرفت. اعمال قرنطینهها و محدودیتهای فاصلهگذاری اجتماعی،جمعآوری کمکهای مالی در خیابان و کمپینهای فیزیکی را تقریبا غیرممکن ساخت. موسسات خیریه مجبور شدند برای به حداقل رساندن کاهش درآمدهای خود اقدامات سریعی انجام دهند. اما با ورود بسیاری از کمپینهای ابداعی و عجیب و غریب جمعآوری کمکهای مالی به صورت دیجیتال، نتیجه جالب بود.
مزایای اصلی جمعآوری کمکها به صورت دیجیتال صرفهجویی در وقت و پول است. سازماندهی کمپینها به صورت دیجیتال در مقایسه با کمپینهای فیزیکی اغلب بسیار ساده است. آنها معمولا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیز هستند و باعث صرفهجویی در هزینههای موسسات خیریه میشوند. برای مثال مزایدههای دیجیتال در مقایسه با مزایدههای حضوری نیروی کار کمتری نیاز دارد.
انتظار میرود بسیاری از موسسات خیریه ایدههای جمعآوری کمکهای مالی به صورت دیجیتال را در آینده دنبال کنند. این احتمال وجود دارد که موسسات خیریه جمعآوری کمکهای مالی فیزیکی و دیجیتال را با یکدیگر ترکیب کنند. شاید از این طریق بتوانند در کمپینهای کوچکتر که مدیریت آنها نیز سادهتر است صرفهجویی کنند و توجه خود را به برگزاری کمپینهای پرهزینه در دنیای واقعی متمرکز کنند.
تبدیل رویدادهای فیزیکی به مجازی
اعمال قرنطینهها و محدودیتهای فاصلهگذاری اجتماعی برگزاری رویدادهای فیزیکی را برای بسیاری از حوزهها در سال 2020 غیرممکن ساخت. بسیاری از موسسات خیریه دوباره به سرعت با شرایط جدید سازگار شدند و موفق شدند با استفاده از ویدئوکنفرانس و پلتفرمهای شبکههای دیجیتال، رویدادهای موفق مجازی برگزار کنند.
به طور مثال، در ماه مارس 2020، درست قبل از اعلام نخستین قرنطینه در انگلستان، یک کنفرانس حضوری برگزار شد که با استقبال خوبی روبهرو شد. با گذشت زمان، بیش از پیش مشخص شد که کنفرانس سال 2021 باید به صورت دیجیتال برگزار شود. در ماه مارس 2021 کنفرانسی به صورت مجازی برگزار شد که با توجه به تعداد شرکت کنندگان و بازخوردهای مخاطبان از موفقیت چشمگیری برخوردار شد.
دیگر موسسات خیریه در سایر کشور نیز به همین میزان تجربیات موفقی از رویداداهای مجازی دارند. مزایای رویدادهای مجازی نسبت به رویدادهای حضوری به طور کلی به مزایای دیجیتال شدن مربوط میشود. برگزاری رویدادهای مجازی میتواند سادهتر و کم هزینهتر باشد و بر بسیاری از محدودیتهای جغرافیایی که در مورد رویدادهای فیزیکی وجود دارد، غلبه کند.
این احتمال وجود دارد که تعداد زیادی از موسسات خیریه از موفقیتهای رویدادهای مجازی در آینده نیز بهره جویند. این موضوع دستکم در مورد یکی از عناصر دیجیتال حتمی است. اما دوباره این احتمال وجود دارد که یک رویکرد ترکیبی مطلوبتر باشد.
رویدادهای ترکیبی پیش از پاندمی هم از محبوبیت برخوردار بودهاند. اینگونه رویدادها، مخاطبان آنلاین را در رویدادهای حضوری مشارکت میدهند و میان جنبههای رویدادهای حضوری و مجازی تعادل ایجاد میکنند. به احتمال زیاد موسسات خیریه در آینده شاهد بازگشت رویدادهای فیزیکی با عناصر مجازی خواهند بود. موسسات خیریه، ترکیبی از رویدادهای کاملا مجازی و فیزیکی ارائه میکنند، در حالیکه همه آن مناسبتها خواستار استفاده سطح بالایی از امکانات دیجیتال است.