ایده جامعهشناسی مردممدار ایده جدیدی نیست. همواره در جامعهشناسی فراخوانهایی برای جلب توجه به مردم بوده است که نخستین آنها همان عبارت مشهور مارکس درباره لزوم تغییر جهان در عین فهم آن است؛ همچنین مدعای دورکیم مبنی بر اینکه جامعهشناسی اگرصرفا نظرورزی باشد، ارزش یک ساعت وقت هم ندارد. اما در دهه گذشته، در عصر بنیادگرایی بازار، این ایده در قالب جامعهشناسی مردممدار در اقصا نقاط جهان اوج چشمگیری یافته است. در این بزنگاه تاریخی که بازارها راهحل تمامی مسائل دانسته میشوند ــ از فقر گرفته تا تغییرات اقلیمی، و از رکود اقتصادی تا بیثباتی سیاسی ــ نهفقط بقای جامعهشناسی که زیست اجتماعی افراد بیش از هر زمانی تهدید میشود.
کتاب «جامعهشناسی مردممدار در کارزار عمل» مشتمل است بر تجارب بهکارگیری ایده جامعهشناسی مردممدار در عمل و در میان افراد کشورهای گوناگون، تا نظرورزی در این خصوص در مسیر تغییر جهان قرار گیرد. مرور این تجارب میتواند مسیر تازهای پیش پای جامعهشناسی و جامعه ایران بگذارد.
مقالاتی گردآوری شده در این کتاب حاصل فعالیت جامعهشناسانی است که در میدان حضور داشته و از چالشها و دشواریهای کار جامعهشناسی مردممدار در دوره و زمانهای واقعی و در مکانهایی واقعی مطلع بودهاند. برای درک این سنتهای غنی و متنوع جامعهشناسی مردممدار، نویسندگان این کتاب در یک تلاش جمعی به صرافت افتادهاند که گفتوگویی بین جامعهشناسی مردممدار در اقصی نقاط جهان برقرار کنند تا ضمن گفتوگو، از یکدیگر بیاموزند.
این کتاب که تجربههای گفتوگو را در قالب مقالاتی با موضوعات متنوع از چهارگوشه جهان با محوریت جامعهشناسی مردممدار تدوین کرده است، مجموعه دیدگاههای مناسبی را در اختیار پژوهشگران، کنشگران اجتماعی، علاقهمندان به موضوعات اجتماعی و مدیران سازمانهای مردمنهاد، برای ایجاد پیوند میان علم و عمل در فعالیتهای مرتبط با جوامع و گروههای هدف بهویژه گروههای در معرض آسیب و حاشیهنشینان، قرار میدهد.
این اثر با ترجمه بهرنگ صدیقی و روح الله گلمرادی را نشر نی در سال 1397 منتشر و روانه بازار کرده است. این کتاب را میتوانید با کد afra1400 در اپلیکیشن فیدیبو با ۴۰درصد تخقیف خریداری کنید.