چگونه موسسه نیکوکاری خود را توسعه دهیم؟

چگونه موسسه نیکوکاری خود را توسعه دهیم؟ چگونگی رشد و توسعه موسسات نیکوکاری از طریق تعریف ماموریت خود، برنامه‌ریزی برای موفقیت، ایجاد تعادل در امور مالی، بهینه‌سازی بازاریابی، تسلط بر جمع‌آوری سرمایه و همکاری با دیگران می‌گذرد. در این مقاله به دنبال بررسی راهکارهایی هستیم که با کمک از آن بتوانید موسسه نیکوکاری خود را توسعه دهید. 

چگونه موسسه نیکوکاری خود را توسعه دهیم؟

مدت زمان تخمینی مطالعه: 0 دقیقه

توسعه موسسه نیکوکاری و سازمان مردم نهاد به چه شکل است؟ چگونه موسسه نیکوکاری یا سازمان مردم نهاد خود را توسعه دهیم؟ چگونگی رشد و توسعه موسسات نیکوکاری از طریق تعریف ماموریت خود، برنامه‌ریزی برای موفقیت، ایجاد تعادل در امور مالی، بهینه‌سازی بازاریابی، تسلط بر جمع‌آوری سرمایه و همکاری با دیگران می‌گذرد. در این مقاله به دنبال بررسی راهکارهایی هستیم که با کمک از آن بتوانید موسسه نیکوکاری خود را توسعه دهید.

راستی ما برای شما، این مقاله را به صورت فایل صوتی ضبط کرده‌ایم و در اینجا قرار داده‌ایم که اگر خواستید، این مطلب را بشنوید:

توسعه موسسه نیکوکاری؛ تنظیم دقیق ماموریت

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که یکی از مسائلی که مانع رشد موسسات نیکوکاری و سازمان های مردم نهاد می‌شود، عدم تعریف در مورد ماموریت اصلی آنهاست. شاید اولین کاری که برای رشد باید انجام دهید، تغییر بیانیه ماموریت‌تان باشد. بیانیه مأموریت باید یک یا دو جمله باشد که به‌طور واضح و مختصر توضیح دهد که چه کاری انجام می‌دهید. بیانیه‌های ماموریت باید الهام‌بخش مردم باشد؛ افرادی که بیانیه ماموریت را می‌خوانند باید به وضوح ارزشی را که شما به ارمغان می‌آورید، درک کنند و امیدوار باشند که به شما در رسیدن به آن ارزش کمک کنند. به یاد داشته باشید که تمرکز خود را محدود نگه دارید و هرگونه اطلاعات اضافی را حذف کنید. اگر می‌پرسید که آیا یک کلمه یا عبارت کوتاه ارزش نگه‌داشتن دارد یا خیر، سوال پاسخ شماست؛ از آن خلاص شوید.

رشد موسسه نیکوکاری؛ برنامه‌ریزی برای موفقیت

رشد به سادگی جمع‌آوری سرمایه، استخدام کارکنان جدید، بهینه‌سازی بازاریابی یا تغییر بودجه نیست. این نتیجه و تمرین بسیاری از متغیرهای مختلف است که با هم کار می‌کنند. شما باید طوری برنامه‌ریزی کنید که رشد در یک زمینه منجر به تغییراتی در حوزه دیگر شود، و اطمینان حاصل کنید که رشد پایدار بماند. شما باید برای رشد برنامه‌ریزی کنید و بهترین راه برای برنامه‌ریزی از طریق توسعه یک استراتژی است. یک استراتژی موثر به شما کمک می‌کند مسیر رشد خود را پیش‌بینی کنید، تصمیم‌گیری را بهبود ببخشید و به طور کلی شانس موفقیت را افزایش دهید.

اولین قدم برای ایجاد یک استراتژی رشد قوی، این است که توانایی‌های فعلی، منابع بالقوه، مأموریت کلی و سایر عناصر مهم موسسه خود را در نظر بگیرید. تنها با درک موقعیت فعلی خود می‌توانید به رشد در آینده امیدوار باشید. استراتژی‌ها به شما اجازه می‌دهند در مسیر درست رشد کنید. اما ابتدا باید مسیر درست را مشخص کنید. این بستگی به تعریف نیازهای کاربر دارد، زیرا کاربران شما دلیل وجود شما هستند. با تمرکز روی کاربران، مزایای زیادی را متوجه خواهید شد.

راه‌های زیادی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا نیازهای کاربر را تعیین کنید. با تحقیق کمی شروع کنید، به این معنی که از اطلاعاتی که در حال حاضر دارید استفاده کنید. موسسات می‌توانند داده‌های رویدادهای گذشته، داده‌های عضویت، ثبت‌نام‌ها، تعاملات اجتماعی و غیره را بررسی کنند. اطمینان حاصل کنید که رضایت قانونی برای استفاده از داده‎ها دارید و اطمینان حاصل کنید که همیشه از داده‌ها به صورت اخلاقی استفاده می‌کنید. اجازه دهید موفقیت ها و شکست‌ها، استراتژی شما را هدایت کنند. از داده‌های کیفی برای پر کردن شکاف‌های داده‌های کمی استفاده کنید. داده‌های کیفی به شما این امکان را می‌دهد که از کاربران خود-از طریق ایمیل، شبکه‌های اجتماعی یا حتی چهره به چهره-نظرسنجی کنید و از آنها در مورد وضعیت فعلی خود، نحوه بهبود خدمات خود، و آنچه که آنها مایلند تغییر کنند، سوال بپرسید. پاسخ‌های تحقیقات کمی و کیفی باید استراتژی رشد شما را مشخص کند.

توسعه موسسه نیکوکاری؛ تعیین اهداف

اهداف می‌توانند گسترده شروع شوند، اما همیشه مراقب تحقیقات و آمادگی‌هایی که انجام داده‌اید، باشید. با استفاده از استراتژی‌های هدف‌گذاری، اهداف را محدود کنید. هنگامی که اهداف روشنی برای رشد و تعیین منابع فعلی و نیازهای کاربر به دست آوردید، در واقع می‌توانید شروع به تنظیم یک استراتژی کنید که حرفه‌ای به نظر می‌رسد. یک استراتژی موثر یک هدف متحرک است که همیشه در حال تحول و همیشه در حال تغییر است. شما باید با روندها حرکت کنید، به الگوهای داده‌ها توجه کنید، موفقیت‌ها و شکست‌ها را ارزیابی کنید، و به طور کلی بر اساس اطلاعات جدید تدبیر خود را تغییر دهید. این به‌ویژه در مورد رشد صادق است. ممکن است شما کندتر یا سریعتر از آنچه در ابتدا انتظار می‌رفت رشد کنید، به این معنی که باید به استراتژی بازگردید و تاکتیک‌های خود را مطابق با آن اصلاح کنید. به محض اینکه وضعیت شما تغییر کرد، به همان استراتژی پایبند باشید.

رشد موسسه نیکوکاری؛ تعیین وضعیت مالی

استراتژی شما باید شامل ارجاع به امور مالی شما باشد. مراحل زیر به شما کمک می‌کند تا مسائل مالی خود را مشخص کنید، اما به یاد داشته باشید که همه چیز باید با رشد تغییر کند و تکامل یابد. بودجه‌بندی یک چیز یکبار مصرف نیست، بلکه یک ویژگی دائمی موسسه شماست. موارد زیر اصولی است که موسسات خیریه باید برای یک بودجه تمرین کنند.

  • منابع درآمدی را مشخص کنید: شما باید تمام منابع درآمدی مختلف خود را کشف کنید. این بدان معناست که شما باید تمام منابع درآمد شناخته شده و واقعی خود را با توجه به ریسک هر کدام شناسایی کنید. برای مثال، شما ممکن است از انواع مختلف جذب سرمایه، از کمک‌های بلاعوض، از فروش و سایر منابع درآمد داشته باشید. می‌توانید از داده‌های قبلی برای پیش‌بینی درآمد بر اساس موقعیت فعلی خود استفاده کنید. این مبنایی است که در نهایت برای رشد آن تلاش خواهید کرد.
  • به تنوع درآمد فکر کنید: به جریان‌های درآمدی خود فکر کنید و ریسک هر کدام را زیر سوال ببرید. با استفاده از یک روش واقعا ساده می‌توانید خطر را ارزیابی کنید. نام هر جریان درآمد، پول گرفته شده از هر جریان، هزینه های مرتبط و خطر از دست دادن آن جریان را بنویسید. این اقدام ساده به شما کمک می‌کند تا ریسک کلی خود را شناسایی کنید.
  • هزینه‌های ثابت را تعیین کنید: هنگامی که درآمد و خطرات جریان درآمد را تعیین کردید، باید هزینه‌ها را محاسبه کنید. ساده‌ترین کار برای شروع با هزینه‌های ثابت است، که مربوط به هر هزینه‌ای است که به طور کلی در طول زمان ثابت می‌ماند. نمونه‌های متداول هزینه‌های ثابت شامل اجاره، خدمات خاص و حقوق است.
  • هزینه‌های متغیر را تعیین کنید: مرحله بعدی سخت‌تر است. هزینه‌های متغیر متفاوت است و ممکن است شامل خدماتی مانند هزینه‌های حمل و نقل باشد. شما باید سعی کنید درک گسترده‌ای از هزینه‌های متغیر خود داشته باشید تا بتوانید این هزینه‌ها را در بودجه خود لحاظ کنید. بهتر است هزینه‌های متغیر خود را بیش از حد برآورد کنید، به‌خصوص اگر رشد، برنامه شما باشد. به طور کلی، هزینه‌های متغیر با افزایش درآمد افزایش می‌یابد، بنابراین باید برای افزایش آن برنامه‌ریزی کنید.
  • سایر هزینه‌ها را تعیین کنید: سایر هزینه‌ها به‌طور کلی به معنای هزینه‌های یکباره است که می‌توانید پیش‌بینی کنید. این ممکن است به معنای نرم‌افزار جدید باشد، شاید یک دوره آموزشی در آینده باشد و …. شما می‌توانید این موارد را به بودجه خود اضافه کنید تا دید جامع‌تری از هزینه‌ها ارائه دهید. همچنین عاقلانه است که برای خریدها و هزینه‌های برنامه‌ریزی نشده، مانند تعمیر سخت‌افزار خاص، یک متخصص اضافه کنید که می‌توان بر اساس هزینه‌های گذشته و بودجه‌بندی پیش‌بینی شده تعیین کرد.
  • همه هزینه را با یکدیگر ادغام کنید: تمام منابع درآمد و تمام هزینه‌های خود را جمع کنید تا دیدی جامع از وضعیت مالی خود در ماه داشته باشید. با توجه به بودجه خود، می‌توانید کل درآمد و کل هزینه‌های خود را محاسبه کنید.

توسعه موسسه نیکوکاری؛ بازاریابی روی ماموریت

بازاریابی یک اصطلاح گسترده و فراگیر است. به هر اقدامی که یک سازمان برای جذب مخاطب به محصول یا خدماتش انجام می‌دهد اشاره دارد. این عمل ترویج، افزایش آگاهی، تقویت وفاداری به هدف شما و نشان دادن ارزش خدمات شما است. بازاریابی چیزی است که هر موسسه نیکوکاری به آن وابسته است. شاید شما حقایق جالب و آموزنده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کنید. شاید شما در حال برگزاری یک رویداد ملاقات و خوشامدگویی هستید. همه اینها بازاریابی است. موسسات نیکوکاری باید کانال‌های بازاریابی را انتخاب کنند که برای آنها کار می‌کند. در زیر، ما یک نمای کلی از نحوه استفاده و بهینه‌سازی برخی از محبوب‌ترین کانال‌های بازاریابی را ارائه می‌دهیم.

  • وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید: وب‌سایت‌ها در دهه گذشته برای موفقیت خیریه ضروری بوده‌اند و بعید است که به این زودی تغییر کند. ابتدا مطمئن شوید که یک وب سایت ساده، با عملکرد خوب و آسان برای کار دارید. وقتی سایت شما آماده شد، باید محتوا بسازید. با در نظر گرفتن نقاط قوت خود شروع کنید. داشتن مقداری محتوای نوشتاری همیشه مفید است، اما ممکن است بخواهید با نقاط قوت دیگر بازی کنید و به تولید محتوای تصویری یا صوتی فکر کنید.تخصص خود را در نظر بگیرید. نیازهای کاربر را با مهارت‌های خود تلفیق کنید و این تلفیق می‌تواند محتوای شما را تعریف کند. موسسات نیکوکاری باید حداقل یکبار در هفته محتوایی را منتشر کنند. مردم به وب‌سایت‌هایی که همیشه یکسان به نظر می‌رسند، باز نمی‌گردند. ایجاد یک تقویم محتوا را در نظر بگیرید، به طوریکه حداقل یک بار در هفته یک مقاله جدید تولید کنید. برای ساختن تقویم، مراقب تحولات این بخش باشید و به رویدادها در طول سال نگاه کنید.
  • به سئو فکر کنید: سئو فرآیند بهبود دید وب‌سایت شما در موتور جستجو است. موتورهای جستجو – عمدتاً گوگل، یاهو و بسیاری دیگر – به طور گسترده در صفحاتی به جستجوی اطلاعات باکیفیت بالا که به درخواست اصلی جستجوگر مربوط می‌شود، می خزند. چگونه موتور جستجو اطلاعات باکیفیت بالا را تعیین می‌کند؟ پاسخ این است که از الگوریتمی استفاده می‌کند که دائما در حال تغییر است؛ اما موسسات نیکوکاری می‌توانند برخی از قوانین اساسی را برای عملکرد خوب اعمال کنند، مانند استفاده از لینک‌های معتبر، نوشتن با زبان واضح و خوانا، و استفاده از رسانه‌هایی که امکان بارگذاری سریع‌تر را فراهم می‌کند.
  • از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید: فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام، تیک تاک، اسنپ چت، لینکدین، یوتیوب و سایر پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی زمان زیادی را مصرف می‌کنند و برای جمع‌آوری سرمایه اهمیت فزاینده‌ای دارند. رسانه‌های اجتماعی برای خیریه‌ها ضروری است، چیزی که آنها نمی‌توانند نادیده بگیرند. اما موسسات نیکوکاری باید اطمینان حاصل کنند که از رسانه‌های اجتماعی به‌طور موثر استفاده می‌کنند. پلتفرمی را انتخاب کنید که به بهترین وجه نیازهای کاربر را برآورده می‌کند و به بهترین نحو دسترسی شما را افزایش می‌دهد.
  • به بازاریابی ایمیلی اعتماد کنید: مزایای بازاریابی ایمیلی قوی بسیار زیاد است. ایمیل‌های موفق می‌توانند به افزایش بودجه، آگاهی بیشتر، دسترسی گسترده‌تر و در نهایت رشد تبدیل شوند. برای تسلط بر بازاریابی ایمیلی، موسسات خیریه باید با افزایش لیست ایمیل خود شروع کنند؛ یعنی جمع‌آوری داده ها. احتمالا داده‌های زیادی دارید که می‌توانید از آن استفاده کنید، مانند داده‌های عضویت، نظرات در مورد مقالات، ثبت‌نام رویدادها و غیره.
  • از فیلم‌ها و تصاویر استفاده کنید: شخصی که ایمیل را دریافت می کند، انتظار تصویر نیز خواهد داشت. خواننده را با چند پاراگراف متن خسته نکنید، زیرا بعید است که بخواهد بخواند. در عوض، از تصاویر، ویدیوها، GIF، انیمیشن‌ها و هر چیز دیگری که در آستین دارید، با برند خود و به صورت و پر جنب و جوش استفاده کنید.
  • از بهم ریختگی پرهیز کنید: اطلاعات زیادی را در ایمیل‌های خود قرار ندهید. از بهم ریختگی پرهیز کنید و به طور کلی سعی کنید همه چیز را تا حد امکان تمیز و شفاف کنید.
  • قابلیت سطحی خواندن را در نظر داشته باشید: ما در مورد کوتاه‌پذیری مقالات زیاد می‌شنویم، اما در مورد ایمیل‌ها هم همین‌طور است. اطمینان حاصل کنید که کاربران می‌توانند ایمیل را مرور کنند، تکه‌های کلیدی متن را انتخاب کنند، و بر اطلاعاتی تمرکز کنند که ممکن است برای آنها جذاب باشد. از پاراگراف‌های متراکم که الک کردن آنها دشوار است، استفاده نکنید. درعوض، روی استفاده از دو یا سه جمله در هر پاراگراف، با استفاده آزادانه از سرفصل‌ها و عنوان‌های فرعی، تصاویر و هر چیز دیگری که به‌طور گسترده‌ای باعث بهبود چشم‌اندازی مقالات می‌شود، تمرکز کنید.

توسعه موسسه نیکوکاری؛ مدیریت جمع‌آوری کمک‌های مالی

برای رشد به بودجه نیاز دارید. مؤسسات نیکوکاری که می‌خواهند رشد کنند باید بر جمع‌آوری کمک‌های مالی خود تسلط داشته باشند. با برنامه‌ریزی شروع کنید. به این فکر کنید که الان کجا هستید، چه کارهایی را خوب انجام می‌دهید، چقدر هزینه می‌کنید و غیره، و به طور کلی درکی از موقعیت فعلی خود پیدا کنید. چند هدف و ضرب‌الاجل تعیین کنید، که باید با استراتژی رشد شما که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم، هماهنگ باشد. شما باید راه‌هایی را که می‌خواهید برای جمع‌آوری کمک‌های مالی جستجو کنید، انتخاب کنید.

توسعه موسسه نیکوکاری؛ شناسایی نیکوکاران خود

با شناخت نیکوکاران خود شروع کنید. داده‌های نیکوکاران گذشته، ثبت‌نام‌های رویداد، هزینه‌های عضویت، فروش کالا و سایر داده‌های مرتبط را بررسی کنید تا موارد زیر را بیابید:

سن، جنسیت، حرفه و سایر اطلاعات مرتبط به نیکوکاران گذشته چه بوده است؟ در مورد داوطلبان و کاربران خدمات چطور؟ آیا آنها می‌توانند اهداکنندگان آینده شوند؟ آیا شبکه‌هایی وجود دارد که موسسه شما بتواند از آن استفاده کند؟ این باید به شما احساسی نسبت به افرادی دهد که در گذشته کمک مالی کرده‌اند. می‌توانید از این اطلاعات برای تنظیم دقیق جمع‌آوری کمک‌های مالی خود استفاده کنید.

توسعه موسسه نیکوکاری؛ توجه به راه‌های جمع‌آوری کمک مالی

در مورد اطلاعاتی که در مورد ماموریت خود، نیکوکاران و الگوهای اهدای کمک جمع‌آوری کرده‌اید، فکر کنید و با ظرفیت، قابلیت‌ها و پتانسیل بازاریابی با آن تلفیق کنید. سپس راه جمع‌آوری کمک‌های مالی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با معیارهای بالا مطابقت دارد. مثلاً بگویید مأموریت شما ممکن است برای اهداکنندگان جوان جذاب باشد، اما در حال حاضر به آنها دسترسی ندارید. تحقیقات به شما می‌گوید که جوانان می‌خواهند تا حد زیادی به صورت آنلاین و با استفاده از تکنیک‌های جدیدتر و خلاقانه‌تر جمع‌آوری کمک مالی، اهدا کنند. شاید یک هشتگ خوب در شبکه‌های اجتماعی، توجه را به بخش خاصی از ماموریت شما جلب می‌کند. میلیون‌ها گزینه برای جمع‌آوری سرمایه وجود دارد که همه آنها ممکن است برای موسسه شما اعمال شوند. تحقیق خود را انجام دهید، در داده‌ها غوطه‌ور شوید و ایده‌های جمع‌آوری کمک‌های مالی را انتخاب کنید که به احتمال زیاد موفق می‌شوند. از داوطلبان و اهداکنندگان در جامعه دعوت کنند و با سایر مؤسسات مشابه خود و کسب‌وکارها همکاری کنید تا هدف خود را تقویت کنید. در ادامه سه جامعه عنوان می‌شود که می‌توانند به رشد موسسه شما کمک کند.

  • با جامعه محلی کار کنید: مردم می‌خواهند به موسساتی که کار می‌کنند، کمک مالی کنند، موسساتی که به معنای واقعی کلمه در جوامع خود کار می‌کنند. با این حال، بسیاری از موسسات خیریه بزرگتر -و در واقع موسسات خیریه کوچک- از جوامعی که قرار است به آنها خدمت کنند، غفلت می‌کنند و در استفاده از قدرت آن جامعه شکست می‌خورند. خیریه ها اغلب به نفع جوامع محلی هستند، اما جوامع نیز از خیریه ها سود می برند. اگر به حمایت نیاز داشته باشید، اهداکنندگان منظم، افرادی که آگاهی را گسترش می دهند، و گروهی وفادار از داوطلبان دریافت خواهید کرد. کار با جوامع محلی یک راه عالی برای رشد به روش درست است.
  • با انجمن خیریه کار کنید: موسسات بسیار کمی با هم همکاری می‌کنند. شاید بتوانید با موسسه دیگری تماس بگیرید و سوال همکاری را مطرح کنید. موسسات نیکوکاری همچنین می‌توانند مواضع یکدیگر را تقویت کنند. دو (یا چند) موسسه می‌توانند با تبلیغ یکدیگر در پیام‌هایشان پشتیبانی کنند، شاید با ایمیل یا یک پست اجتماعی که مأموریت‌های یک موسسه را برجسته می‌کند. دنبال کنندگان ممکن است علاقه مند به کمک مالی به هدف دیگری باشند.
  • با جامعه تجاری کار کنید: سازمان‌هایی را بیابید که از موسسه‌تان تعریف کنند تا با آنها شریک شوید. داشتن یک شریک عالی برای کار کردن، تفاوت واقعی ایجاد می‌کند. برای موسسات نیکوکاری، مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) به معنای ایجاد رابطه با شریک تجاری مناسب، پتانسیل جذب سرمایه را افزایش می دهد. CSR مزایای زیادی برای موسسات نیکوکاری به همراه دارد که بسیاری از آنها به رشد آنها کمک می کند. CSR به مؤسسات نیکوکاری تعداد فزاینده‌ای از داوطلبان – و اهداکنندگان بالقوه – و یک شریک وفادار می‌دهد که به ترویج موسسه شما از طریق بازاریابی و تبلیغات کمک می‌کند. این یک توافق دوجانبه سودمند است.

بر اساس استاندارد افرا، موسسه‌ نیکوکاری یا سازمان مردم‌نهاد خود را به‌صورت رایگان مورد سنجش قرار دهید و یک گزارش مدیریتی دریافت کنید.