بنیاد کمکهای نیکوکارانه (CAF) سالها است که در مورد موسسات خیریه تحقیقات انجام میدهد. دراین
ایام که اوضاع بیسابقه بحران «کووید-19» گریبانگیر کسبوکارها شده است، این بنیاد نیز از تاریخ 17مارس به تناوب نظرسنجیهای متفاوتی در مورد موسسات خیریه انجام داده است که به اطلاعرسانی در این بخش کمک شایانی میکند. نتایج این نظرسنجیها از طریق ایمیل برای مخاطبان سازمانهای خیریه ارسال شده است.
در تاریخ 23 مارس، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلستان، در یک نطق تلویزیونی در مورد شیوع و همهگیری ویروس کرونا صحبت کرد که پس از آن اقدامات گستردهای در مورد تعطیلی مشاغل و کسبوکارها انجام شد. سه ماه پس از آن تاریخ، بنیاد کمکهای نیکوکارانه نظرات جمعآوری شده در مورد امور خیریه را به صورت گزارش زیر منتشر کرد.
پس از آغاز تعطیلیها به خاطر شیوع همهگیری، در تاریخ 31مارس از موسسات خیریه نظرسنجی به عمل آمد و از آنها پرسیده شد که تا چه حدی مخالف یا موافق هستند که در نتیجه بحران همهگیری تقاضا برای استفاده از خدمات آنها افزایش یافته است. سپس این نظرسنجیها در فواصل زمانی متفاوت تکرار شد و تا آخر ماه مه نیز ادامه داشت.
بر اساس نظرسنجیهایی که بین بازه زمانی 31مارس تا 22مه از 539 موسسه خیریه انجام شد آمار موسساتی که اعلام کردند طی این دوره، بحران همهگیری کرونا باعث افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات آنها شده است از 25درصد به 36درصد افزایش یافت. از سوی دیگر، سهم موسساتی که با این افزایش تقاضا مخالف بودند از 32درصد به 28درصد کاهش یافت.
بر این اساس طبق نظرسنجی که بین روزهای 31مارس تا اول آوریل انجام شد، 13درصد از موسسات خیریه به شدت موافق بودند که به دلیل بحران، تقاضا برای خدمات نیکوکارانه افزایش یافته است، 12درصد از این موسسات با این موضوع موافق بودند، 16درصد نه موافق بودند و نه مخالف، تنها 8درصد مخالف بودند، 24درصد به شدت مخالف بودند، 2درصد در این رابطه اطلاعی نداشتند و 25درصد پاسخی ندادند.
در نظرسنجی دیگری که بین روزهای 21 تا 22 ماه مه انجام شد، 21درصد از موسسات اعلام کردند که با افزایش تقاضا برای خدمات نیکوکارانه بر اثر بحران کرونا به شدت موافقند، 15درصد اعلام کردند که با این موضوع موافقند، 22درصد اعلام کردند که نه موافق هستند و نه مخالف، 12درصد با این موضوع مخالف بودند، 16درصد به شدت مخالف بودند، یک درصد اعلام بیاطلاعی کردند و 13درصد در این رابطه پاسخی ندادند.
توان ادامه فعالیت خیریهها
بر اساس نظرسنجی انجام شده در ابتدای شروع تعطیلی بر اثر ویروس کرونا، 6درصد از موسسات خیریه بر این باور بودند که میتوانند بدون نیاز به کمکهای دولتی یا دیگر مراکز برای چهار هفته یا کمتر به فعالیت خود ادامه دهند در حالیکه 37درصد نیز اعتقاد داشتند که به مدت 6ماه قادر هستند بدون هیچ کمکی به فعالیتشان ادامه دهند. 54درصد از موسسات گفته بودند که تا یک سال میتوانند به همین صورت ادامه دهند. در نظرسنجی که چند هفته بعد انجام شد 3درصد از موسسات گفتند که قادر هستند با این شرایط و بدون کمک کمتر از 4هفته به فعالیت خود ادامه دهند، 33درصد گفتند تا کمتر از 6ماه، در حالیکه 50درصد اعلام کردند که تا یک سال بدون هیچ کمکی قادر هستند به فعالیت خود ادامه دهند. به مرور زمان چشمانداز این موسسات کمی بهبود نسبی پیدا کرد، اما نیمی از موسسات بر این باور بودند که بیش از یک سال قادر به ادامه فعالیت به همین منوال نخواهند بود.
درصد نیاز به کمکهای دولتی
پیش از اعلام دولت انگستان مبنی بر کمک به موسسات نیکوکاری، و درست پیش از آنکه تعطیلیهای کرونا وضع شوند، در نخستین نظرسنجی از 340 موسسه خیریه پرسیده شد که سه نیاز مهم سازمانشان که می-خواهند دولت در دوران پاندمی به آن توجه کند، چیست؟
بخش اعظم این تعداد از موسسات (56 درصد) خواهان دریافت بیقید و شرط وجه نقد از دولت بودند. تنها کمتر از یک موسسه از هر پنج موسسه گفت که دولت باید از دیگر تامینکنندگان مالی بخواهد که شرایط اعطای کمکهایشان را تسهیل کنند، و منابع یا بودجههای محدود شده را آزاد کنند (18درصد). واضح بود که تامین بودجه نیاز اصلی موسسات نیکوکاری است.
در اواسط ماه آوریل دولت طیفی از برنامه کمکهای مالی را برای کسبوکارهای مختلف ارائه کرد. تقاضا برای دریافت کمکهای مالی در موسسات نیکوکاری نیز افزایش یافت. اما کمکهای مالی دولتی که برای موسسات خیریه ارائه شده بود، یا قابل استفاده موسسات نبودند یا آنها قصد بهرهمندی از آنها را نداشتند.
در اواخر ماه آوریل حدود 58درصد از موسسات خیریه مانند دیگر کسبوکارها در سراسر انگلستان، سیاست دورکاری را در پیش گرفته بودند. دوپنجم یعنی حدود 39درصد از آنها روشی نوآورانه و جایگزین برای ارائه خدمات پیدا کرده بودند، در حالی که حدود یکچهارم (23درصد) راههای جدیدی برای کمک به افرادی که نیاز به خدمات موسسات نیکوکاری داشتند یا ازسرگیری مجدد فعالیتهای خیریه خود، پیدا کرده بودند. تقریبا یکپنجم (حدود 18درصد) نیز در همکاری و مشارکت با دیگر سازمانها خدمترسانی میکنند. حدود 8درصد راههای جدید برای جذب کمکها پیدا کردند. 8درصد نیز منابع درآمدی جدیدی ایجاد کردند.
کرونا و دریافت کمکهای آنلاین
پس از شیوع «کووید-19»، تغییرات زیادی در جامعه اتفاق افتاده است. یکی از این تغییرات حمل و استفاده از پول نقد است. بهرغم پیشرفتهای تکنولوژی در جامعه، هنوز 50درصد از کمکها به صورت نقدی انجام میشود که شیوع همهگیری ویروس کرونا باعث شده است تا بر درآمد موسسات خیریه تاثیر بگذارد. به نظر میرسد که گسترش «کووید-19» باعث شده است تا روند کمکهای غیرنقدی به موسسات خیریه در انگلستان تسریع شود. نظرسنجی که از 385موسسه خیریه از تاریخ 6 تا 7 ماه مه انجام شده است، نشان داد که سه موسسه از هر پنج موسسه خیریه قادرند که کمکهای افراد را به صورت دیجیتال دریافت کنند. یک موسسه نیکوکاری از هر پنج موسسه نسبت به کاهش کمکهای نقدی احساس نگرانی کرد و بر این اساس یک موسسه از هر 10موسسه اصلا قادر نیست کمکها را به صورت دیجیتال دریافت کند.
در مجموع 63درصد از موسسات میتوانند برخی از انواع کمکهای دیجیتال را دریافت کنند که از این تعداد 41درصد از طریق وبسایت خود، 40درصد از طریق یکی از پلتفرمهای آنلاین و فقط 24درصد قادر هستند که کمکها را بدون تماس با خیرین دریافت کنند. این موضوع باعث نگرانی شده است زیرا که در دوران همه-گیری «کووید-19»، افراد کمتری پول نقد با خود حمل میکنند.
چشم انداز موسسات خیریه
پس از سه ماه از شیوع ویروس کرونا از تاریخ 11 تا 15 ژوئن از 289موسسه خیریه در مورد چشمانداز آینده از آنها نظرسنجی مجدد انجام شد. یک سوم از موسسات (33درصد) به آینده خوشبین بودند. 50درصد نیز نظرشان تغییری نکرده بود. اما 17درصد نسبت به آینده چشمانداز خوبی نداشتند.
بیشترین نگرانی موسسات خیریه (حدود 43درصد) برای دو ماه آینده، رعایت فاصله اجتماعی پس از بازگشت به کار است. 42درصد نیز گفتند که خدماتی که ارائه میکنند را کاهش خواهند داد. یکپنجم (حدود 22درصد) آنها از نبود افراد داوطلب برای کمکرسانی، 21درصد از افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات و 19درصد نیز از دسترسی به تجهیزات مناسب برای ایمن بودن در برابر ویروس کرونا، ابراز نگرانی کردند. 13درصد از موسسات نیکوکاری اعلام کردند که به خاطر نبود بودجه کافی برای همیشه تعطیل خواهند شد.
موسسات خیریه در پاسخ به این پرسش که کدامیک از راهکارهای لغو تعطیلیهای کرونا، بیش از سایر راهکارها میتواند برای موسسه طی دوران بحران نفع داشته باشد چنین گفتند:
کرونا و شگفتیهای فرآیند کار
و در نهایت آنچه که افراد را از زمان بروز بحران کرونا شگفتزده ساخت، شامل این موارد است:
51درصد از افراد از این موضوع شگفتزده شدند که چگونه سازمان خود را با نرمهای جدید منطبق ساخته است. 40درصد گفتهاند که بزرگترین شگفتی آنها، پویایی کارکنان است. نزدیک به یکچهارم (24درصد) از اشتیاق داوطلبان شگفتزده شدند و 22درصد از حمایتهای مردمی. 19درصد نیز گفتند که نبود کلی حمایت از این بخش موجب تعجب آنها شد. 13درصد از افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات موسسات خیریه ابراز شگفتی کردند و 13درصد نیز از حمایتهای دولت.
منبع: Cafeonline