خیریهها چگونه میتوانند از اعتماد، شفافیت و تکنولوژی به ساخت و استحکام روابط بپردازند؟ اعتماد برای خیریهها بسیار حیاتی است. بدون اعتماد حامیان، کاربران خدمات، و سایر اجزا، خیریهها قادر به جمعآوری کمکهای مالی مورد نیاز جهت فراهم کردن خدمات مورد نیاز افراد تحت پوشش، نخواهند بود. این یک مشکل تلقی میشود، چراکه طی 10سال گذشته عدم اعتماد به مقامات، سازمانها، افراد، و خیریهها روند رو به افزایشی داشته است. میتوان دلایل متعددی را برای این روند ذکر کرد، اما محتملترین آنها عبارتند از ظهور اطلاعات غلط و به اصطلاح اخبار کذب در رسانههای اجتماعی.
به گزارش وبسایت «چریتی دیجیتال» (Charity Digital)، با وجود مقادیر زیاد اطلاعات نادرست از سوی منابع متعدد و شک برانگیز، تشخیص منابع قابل اعتماد برای مردم دشوار میشود. شواهد نشان میدهد که این خدشهدار شدن اعتماد، در حال اثرگذاری بر حوزه خیریه است. مطابق با شاخص اعتماد ادلمن (Edelman Trust Barometer)، سطح اعتماد و اطمینان به خیریهها از 6.7 (از 10) در سال 2012 به 5.7 در سال 2016 رسیده است. در ژانویه 2020 تنها 48درصد از مردم بریتانیا اظهار کردند که به خیریهها برای «انجام کار درست» در قبال جامعه اعتماد دارند، البته این عدد در طول ماه اول پاندمی به میزان 6درصد افزایش یافت. پس برای افزایش اعتماد خیریهتان و استحکام روابط حامیان چکار میتوانید کنید؟
حفظ خیرین؛ امنیت سایبری سایت را بالا ببرید
اگر خیریه شما نمیتواند اطلاعات شخصی حامیان یا کاربران خدمات خود را حفظ کند، چرا آنها باید در مورد پولشان به شما اعتماد کنند؟ این سؤال مهمی است، چون اگر رخنهای رخ دهد، آنگاه تمامی حامیانی که اطلاعات شخصیشان به خطر افتاده است باید مطلع شوند. اگر معلوم شود که از بهترین راهکارهای حفاظت از اطلاعات چشمپوشی شده یا مورد غفلت قرار گرفتهاند، آنگاه احتمالاً اثر منفی قابل ملاحظه به اعتماد به خیریه وارد میشود.
بهطور کلیتر، همین امر برای امنیت سایبری صادق است. مجرمان سایبری بیش از پیش در حال هدف قرار دادن خیریهها هستند، و اگر خیریه شما به خاطر اینکه گامهای اولیه را برای کاهش این ریسک برنداشته است قربانی این مجرمان شود، یا مجبور به صرف هزینه برای بازیابی از حمله یک باجافزار شود، آنگاه احتمال اینکه حامیان دوباره در مورد پولشان به شما اعتماد کنند، بسیار ضعیف است.
حفظ خیر؛ شفاف باشید
سازمانهای بسیاری قربانی مجرمان سایبری میشوند، و گاهی اوقات این امر اجتنابناپذیر است. اما هنگامیکه حملههای سایبری رخ میدهند، باید در مورد اینکه چه اتفاقی افتاده، چه خساراتی صورت گرفته، و چه گامهایی برای اطمینان از اینکه این اتفاق دوباره رخ نمیدهد در حال اتخاذ است، رک و صادق باشید. این کار در اطمینان از اینکه این حادثه اثری جدی بر کاهش اعتماد نمیگذارد، بسیار موفق است. شفافیت همچنین شامل رک و صریح بودن در مورد چگونگی استفاده از پول حامیان نیز است. برای این کار، بسیاری از خیریهها صفحهای با عنوان «پولتان کجا میرود» در وبسایت خود دارند که شامل نمودارهایی است که نشان میدهد چه مقدار پول برای فعالیتهای مختلفی از جمله مدیریت و حقوقها صرف میشود.
حفظ خیرین؛ تأثیر خود را به نمایش بگذارید
یک روش مؤثر برای برانگیختن اعتماد نسبت به خیریهتان، به نمایش گذاشتن فعالیتهای آن و برجسته کردن اثری است که این فعالیتها بر هدف شما میگذارند. بسیاری از خیریهها از وبسایتها بهره میبرند و از ویدئو، صوت، اینفوگرافی، و صفحات وب پویا برای شرح داستان فعالیتهایشان، و اطمینان دادن به حامیان بالقوه در مورد استفاده مؤثر از کمکها، استفاده میکنند.
حفظ خیرین؛ برای جلب توجه بیشتر، تعامل کنید
مردم کمتر مایل به اعتماد به سازمانهایی هستند که هرگز نامشان را نشنیدهاند، و بیشتر به سازمانهایی تمایل دارند که سابقه علنی و قابل روئیتی داشته باشند. بهویژه اگر در مصاحبهها یا مقالات حضور داشته باشند یا از آنها نام برده شده باشد.
این بدین معناست که باید استفاده از شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک (Facebook)، اینستاگرام (Instagram)، لینکدین (LinkedIn)، و توئیتر (Twitter)، و وبلاگها و هرگونه فرصت رسانهای دیگر برای ارتباط مداوم با عموم مردم و مشارکتکنندگان در خیریهها را مدنظر قرار دهید. اگر افراد متعددی از سوی خیریه شما این استراتژی را اتخاذ کردهاند، آنگاه اطمینان از اینکه همگی آنها یکصدا و هماهنگ هستند و به طور منسجم در حال ارسال پیامی یکسان هستند، بسیار حائز اهمیت است. از این رو، رساندن پیامهای ضد و نقیض بیشتر باعث ضعف اعتماد میشود تا افزایش آن.