«هاروارد بیزینس ریویو» (Harvard Business Review)، در گزارشی 5 راهکار کمک به موسسات خیریه در دوره پاندمی را بررسی کرده است. بر اساس این گزارش، شیوع ویروس کرونا هم مردم و هم صنایع را تحت تاثیر قرار داده، اما به سازمانهای غیرانتفاعی هم بیشترین آسیب را رسانده است. در این دوران که نیاز به موسسات خیریه و خدمات آنها هر روز اهمیت بیشتری پیدا میکند، تقریبا یک سوم این موسسات در سراسر جهان تعطیل شدهاند و بسیاری دیگر با منابع اندک به فعالیت خود ادامه میدهند. حال این پرسش برای بسیاری از موسسات خیریه مطرح است طی این بحران که از رکود سالهای 2007 تا 2009 نیز وخیمتر است، چگونه میتوانند به ارائه خدمات خود ادامه دهند؟
ریچارد سی شادیاک جونیور، رئیس و مدیرعامل سازمان موسسات خیریه آمریکایی لبنانی سوری (ALSAC)، پنج راهکار برای گذار از این دوران سخت ارائه میکند. سازمان موسسات خیریه آمریکایی لبنانی سوری (ALSAC) یک سازمان جمعآوری کمک و آگاهی برای بیمارستان تحقیقاتی پژوهشی کودکان سنت جود (St. Jude) است. مدیرعامل این سازمان تجارب و راهکارهایی را که در این مدت توسط خود یا دیگر همکاران بخش غیرانتفاعی به کار گرفته یا شناسایی شده است را به اشتراک میگذارد:
1- تکرار اهداهای خردهفروشی غیرمجازی
هر ساله نزدیک تعطیلات، بسیاری از موسسات خیریه برای دستیابی به اهداف جمعآوری کمکها مالی به شرکای خردهفروش خود تکیه میکنند. اما در این دوران، فصل خرید به قدری خلوت بود که تاکنون شبیه آن مشاهده نشده بود، بنابراین برای جذب حامیان نیاز به رویکردهای جدیدی بود. برای بسیاری از موسسات، این به معنای طولانی شدن دوره کمپینها و ملاقات با مصرفکنندگان بصورت آنلاین بوده است. در برخی مواقع حاصل همکاری خیریهها با شرکتهای خردهفروشی این خواهد بود که مشتریان هنگام خرید با پرداخت مبلغی برای کالای مورد نظر، درصدی هم به خیریهها کمک میکنند.
2- همکاری در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکتها
در زمان بروز تراژدیها معمولا بخش خصوصی برای جبران خسارات در راستای مسئولیت اجتماعی شرکتها تلاشهای خود را افزایش میدهد. همانطور که سال گذشته بسیاری از شرکتها این کار را انجام دادند. مشتریان و کارمندان به طور فزایندهای به آنچه شرکتها به آن اعتقاد دارند، اهمیت میدهند و از شرکتهایی استقبال میکنند که با موسسات خیریه مشارکت قوی دارند. امروزه شرکتهای بزرگی هستند که به موسسات خیریه نیاز دارند تا انتظارات مصرفکنندگان را برآورده کنند. این موضوع فرصتی باورنکردنی برای موسسات خیریه ایجاد میکند تا به سمت مشارکت بیشتر با شرکتها حرکت کنند.
3- تعامل با نسل Z یا نسل اینترنت
جلب خیرین جوان – به خصوص نوجوانان – برای بسیاری از موسسات خیریه، به ویژه موسساتی که در رسانههای اجتماعی حضور فعال ندارند، همچنین دارای وبسایت بهروز شده نیستند یا با اپلیکیشنها بیگانه هستند، چالش برانگیز است. موسسات خیریه میتوانند و باید در جستجوی راههای مناسبی برای ورود به زندگی نسل Z باشند، ایجاد ارتباط با اینفلوئنسرها و سازندگان محتوا یا راهاندازی کمپین جمعآوری کمکهای مالی در پلتفرمهایی که آنها استفاده میکنند، مفید است. در یکی از تجربیاتی که خود ما در این زمینه داشتیم، موفق شدیم بخشی از کاهش درآمدهایمان را جبران کنیم و در مدت 24 ساعت بیش از 3 میلیون دلار جمعآوری کنیم.
به عنوان مثال، یک رویداد آنلاین با حضور یک چهره محبوب ممکن است با مراسم سنتی جمعآوری کمکهای مالی به صورت حضوری مطابقت نداشته باشد، اما در معرض دید خیرین آینده و مخاطبان جدید بینالمللی قرار گرفتن، ارزش سرمایهگذاری را دارد.
4- تسریع در نوآوری دیجیتالی
رعایت فاصلهگذاری اجتماعی باعث شد که سال جاری شاهد تسریع افزایش علاقه در بخش خصوصی برای بهکارگیری فناوریهای پاسخ سریع(QR) ، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) باشیم. این فناوریها به عنوان روشهای اساسی برای سازمانهای غیرانتفاعی جهت جلب مشارکت و کمکهای مالی تبدیل شدهاند. به عنوان مثال، ما در مشارکت با یکی از فناوریهای واقعیت افزوده، موفق شدیم نسبت به سال گذشته شاهد افزایش 80 درصدی کمکهای مالی باشیم. موسسات خیریه امسال موفق شدند که با استفاده از قرار دادن دکمه اهدا در اپلیکیشنهایی مانند اینستاگرام و تیکتاک، به همان روش فیسبوک به جمعآوری کمکهای مالی جامعه محور کمک کند.
5- پیگیری بیوقفه شفقت و انسانیت
رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، انجام ماموریتها را بیش از هر زمان دیگری دشوار کرده است. صدها رویداد حضوری در سرتاسر جهان که خانوادهها و حامیان بیماران «سنت جود» (St. Jude) در آن جمع میشدند، از جمله تورهای محبوب بیمارستان و دانشگاه که بازدیدکنندگان میتوانستند تاثیر کار ما را از نزدیک ببینند، از دست رفت. اما روشهای دیگری نیز وجود دارد که به طور مداوم دلایل را به شرکا، خیرین و حتی کارکنان یادآوری میکنیم. بیماران در تماسهای ویدئویی کارکنان ما، موضوعات را به اشتراک میگذارند و به روزرسانی میشوند. مسابقهدهندگان در ماراتن مجازی، فیلمهای تشویق بیماران را به صورت مجازی دریافت کردند. طرفداران با خانوادههای بیماران در برنامه شبهای خانوادگی دور هم جمع شدند و تورهای مجازی بیمارستان را برگزار کردند. استفاده از ابزارهای جدید قصهگویی دیجیتال، از جمله کمپینهای اجتماعی و ایمیلی و ارائه داستانهایی حاکی از امید برای بیماران و خانواده آنها از جمله کارهایی است که انجام دادیم. به اشتراک گذاشتن داستان نباید به عنوان فرصتی که میتواند تأثیرگذار باشد، دستکم گرفته شود.
ریچارد سی شادیاک جونیور بر این باور است که نمیتوان از این شرایط به تنهایی عبور کرد و موسسات خیریه باید به سرعت با دیگر همکاران و خیرین جوان و جدید مشارکت کنند.
آشنایی بیشتر با افرا و خدمات آن